Van Twitter Ei naar Twitter Blij

blijeiInmiddels mag ik mezelf wel een Twitter ervaringsdeskundige noemen. Juist vanwege het vroege starten in 2007 heb ik als alle andere gebruikers mijn lesjes in  uitglijders al gehad. Ja, ook ik heb ook op een link geklikt zodat mijn account gehackt werd en ja ik heb wel eens Tweets verwijderd omdat ik in mijn enthousiasme wel erg kort door de bocht reageerde. Dat zijn maar twee van de uitglijders,  reken er maar op dat het niet de laatste zullen zijn, alleen de beginnersfouten laat ik aan een ander over.

Een rijtje met 10 tips voor beginners:

 1. Het eeuwige eitje….als je start met Twitter neem even de moeite op z’n minst een profielfoto te plaatsen.
 2. Zeg iets…..plaats op z’n minst 1 Tweet dat je dat account wel hebt maar niet actief gebruikt.
 3. Het lege profiel, alleen je Twitternaam is niet genoeg …..zeg even wat je komt doen op Twitter.
 4. Probeer in het begin een beetje evenwicht te vinden in volgen en terugvolgen.
 5. Kijk eens naar Twitterlijsten om bij jou passende volgers te vinden.
 6. Stuur geen DM als ik je terugvolg met een welkomstboodschap en reclame uitingen.
 7. Klik niet blind op alle links, er blijven gewoon hackers actief en zulke dingen verspreiden zich razendsnel.
 8. Retweet met mate, als je weinig volgers hebt is de kans groot dat je je volgers opzadelt met de zoveelste retweet.
 9. Retweet alleen als je zeker weet dat het nog waarde heeft en nog actueel is. De volgende dag nieuws van gisteren retweeten is zinloos evenals al die verloren kindjes die allang weer gevonden zijn
 10. Als je een leuke afbeelding, mooie foto of snedige Tweet tegenkomt vermeld dan de oorspronkelijke bron of geef aan dat je die niet kon vinden.

Met die 10 tips moet je wel even vooruit kunnen. Anders heb ik een ander voorstel.
Een tijdje terug kwam ik in contact met iemand die wat hulp vroeg bij de eerste Twitterstappen. Ik heb daar een klein projectje van gemaakt in de vorm van begeleiding en stimulering. Niets ingewikkelds, maar een week of drie live op Twitter de kleine duwtjes gegeven. Ook gaf ik regelmatig wat opdrachten om de vaart er in te houden. Na die periode hebben we elkaar ontmoet en naast een aantal tips mijnerzijds en antwoorden op prangende vragen, hebben we een goede kop netwerkkoffie gedronken.

Wil je dat ik je help?
(uh…voor niks gaat de zon op hé)

 

4 gedachten over “Van Twitter Ei naar Twitter Blij

 1. Oh, Wat staat dat daar mooi… twitterervaringsdeskundige 😉 zoveel letters heeft het wordfeudspel niet op voorraad. Ik onderschrijf bovenstaande en heb nog een aanvulling.

  Af en toe een – of _ tussen je letters maken sommige van je tweets leesbaarder. Heb je een verzoek, gebruik dan #dtv

  Wil je dat jouw tweet wordt geReTweet, zorg er dan voor dat je niet al je 140 tekens gebruikt.
  Voor koffie doe ik ook alles 😉

 2. @Marjanne 🙂 We gaan van de 10 gewoon een wekelijks blij ei momentje maken 🙂
  Dank voor de aanvulling

 3. Een heel zinnig lijstje Karin. Ook met punt 8 ben ik het eens, maar de ‘native retweet’ van Twitter beperkt dat risico wel enigszins. Als je een tweet van iemand retweet zonder hem aan te passen (retweet vs quote), dan zien alleen jouw volgers die de oorspronkelijke tweet nog niet in hun timeline hadden die tweet.

 4. @Elise, dank voor je reactie. Je hebt gelijk bij retweeten of bijvoorbeeld via @…. gebruiken, maar ik Tweet teveel op iPad zie ik wel….kan ik quote tweet doen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters