Van de zijlijner: Warm he?

Terwijl de temperatuur nu nog schappelijk is, vond ik het hoog tijd om weer een update te schrijven. Zoals je inmiddels gewend bent, vanuit mijn perspectief.
De behoefte om te schrijven is tweeledig, jou op de hoogte houden en voor mezelf weer eens dingen op een rijtje te zetten en het blogarchief compleet te houden. Ooit gaat het er van komen, dan maak ik tijd voor een echt artikel over mezelf als naaste.

Geen nieuws
Allereerst, er is nog geen nieuws te melden over het wel of niet aanslaan van de immunotherapie, waar hij inmiddels de eerste serie van vier heeft afgerond. Maandag 17 augustus is er een PETscan en de week daarna op 24 augustus weten we meer.

Een update over de huidige situatie.
Paul is een (of twee) nachtjes logeren in het UMCG. Ik denk ook dat hij het als logeren beschouwd, want het is koel, hij wordt gemonitord en krijgt via een infuus veel vocht binnen.

Voorafgaand
Van de immuntherapie heeft hij eigenlijk geen noemenswaardige bijwerkingen.
Er zijn wel wat andere vervelende bijkomstigheden.
Op miraculeuze wijze verdwijnt zijn bloed ergens.
Dat  maakt dat het HB (ijzergehalte van het bloed dat ervoor zorgt dat de zuurstof van de longen naar de rest van zijn lichaam getransporteerd wordt) telkens te laag is. Voor een gezond mens zou dat 8,5 mmol moeten zijn, wij juichen als het boven de 6 is.
Dat betekent fysiek  dat hij moe en lusteloos is en er telkens een bloedtransfusie gegeven wordt.
Er moet naar gekeken worden, maar de oncoloog zou dat liever doen NA de Petscan om op grond van de plaatjes een besluit te kunnen nemen,
Dat zou in elk geval inhouden dat er gekeken wordt IN zijn lijf of er een tumor lekt.
Repareren zou een optie kunnen zijn, door bestralen of door dichtsolderen.
Of dat gebeurt en wanneer is nog even afwachten (op dit moment).

De voedingssonde en de extra vloeistof die daar doorheen gespoten wordt, vanwege de warmte, laten zijn maag/darmen opspelen. Regelmatig komt alles via de verkeerde weg naar boven.
Blijkbaar reageert zijn immuunsysteem door meer urinekristallen aan te maken en daardoor jicht te veroorzaken. Twee weken geleden ontstond het in twee voeten tegelijk (als je iets doet moet je het ook goed doen). Afgelopen maandag ontstond het in zijn rechterknie.

De optelsom van een laag HB, overgeven en veel pijn maakte dat hij eigenlijk geen fut had om uit bed te komen.
Gisteren hebben we daarom, in overleg met de oncoloog, een rondje Spoedeisende Hulp gedaan en is hij door de mangel gehaald en opgenomen in het UMCG.
De jicht in zijn knie is stevig aangepakt (ontstekingsremmer). Hij is aan een vochtinfuus gehangen en heeft ook weer twee zakjes bloed gekregen.
Dat was dus een stevige zomerbeurt waarvan ik hoop dat hij opknapt en wat meer energie krijgt….
nu even afwachten of ik hem vandaag of morgen mag ophalen.


12 reacties op “Van de zijlijner: Warm he?”

 1. Edtih+Van+Montfort

  Ai ai lieve zij-lijner en hoofd-lijner fingers crossed dat ‘de basis waarden’ weer wat op orde mogen komen. Sterkte daar! Liefs ook

 2. Lieve Karin,

  Wat is het allemaal toch heftig! Super wat je allemaal voor hem doet.
  Geef hem een dikke knuffel van mij. ook voor jou.
  Respect voor jullie beiden.

 3. Dag lieve Karin’
  Kanker wordt wel eens een slopende ziekte genoemd, als ik jouw verhaal weer lees is dat het eerste woord wat bij me opkomt. Ook voor jou slopend, zorg verdriet, boze onmacht omdat er ook van alles om heen gebeurd of juist niet gebeurd. Voor Paul hoop ik even prettig in het ziekenhuis in een koele omgeving. Voor jou misschien ook even kort wat ademruimte, je bent toch steeds alert op wat er gebeurd en er is weinig ruimte voor jezelf ook al kies je je momentjes er tussendoor gefrommeld. Jullie zijn beiden vaak in mijn gedachten.
  Dag lieve sterke vrouw die best ook eens niet zo sterk mag zijn.
  liefs voor jullie.

 4. Pffffff, zeker warm. Nog veel onzekerheid hoor ik. Sterkte succes enzo. Hopelijk knapt ie op van de logeerpartij. Heb voor jou nog iets gescoord op Terschelling. Zelfde volk als op andere eilanden trouwens en kort van stof behehehe.

 5. Wat een hobbels en wat kost dit een kracht in de breedste zin van het woord. Blij met je update, minder blij met de inhoud. Wat is een leven toch in korte tijd aan het veranderen. Ik hoop dat Paul weer wat energie ‘wint’ met de behandeling. Pas goed op jezelf ook als zijlijner. Dikke kus van Karin voor Karin en Paul.

 6. Aiai, wat een tegenslag weer nu. Goed dat gezocht wordt naar mogelijkheden weer op te peppen! Zo de dagen voorbij zien trekken is slopend op zichzelf.
  We denken aan jullie!
  Groetjes uit inmiddels weer Brabant, Anja en Frank

 7. Lieve Karin, wat een kracht en energie heb je om dit allemaal aan ons lezers zo toe te vertrouwen. Wat je (om)schrijft is heftig. Wat is het leven toch oneerlijk en is kanker een vernietigende rotziekte! Punt! Voor Paul letterlijk voor jou in die zin dat het slopend is. Maar wat ben je een geweldige, betrokken, zorgzame zijlijner! Voor Paul zorgen nu professionals als zijlijmers. Ik hoop dat hij die zorg weer snel van jou mag krijgen, wat meer bloed en energie en jij kan ook even wat bijkomen als ik het zo mag noemen.
  Samen geef ik jullie een dikke kus en knuffel!
  Florina.

 8. pfff met deze temperaturen is dit niet fijn en best stressvol. Heel veel sterkte jullie samen

 9. Hé Karin,
  Hopelijk kunnen zowel jij als Paul even bijtanken deze dagen (ondanks de hitte). Ik denk aan jullie. X
  Rinske

 10. Hoi Karin en Paul,
  Wat heftig allemaal…. Even een berichtje van mij om te laten weten dat ik aan jullie allebei denk!
  Liefs

 11. Hoi Karin en Paul,

  Fijn dat je ons weer op de hoogte houdt Karin al hadden we graag een andere tekst gelezen.

  Niet altijd zijn er woorden te vinden.
  Ik heb ze niet.
  Ik ga ze ook niet zoeken.

  Ik weet wel dat er, ook in jullie “oude omgeving”, veel mensen met jullie meeleven.
  Riekie en ik praten en denken vaak over en aan jullie.
  Schrale troost, ik besef mij dat.

  Liefs,
  Jaap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top