Stop met spammen in LinkedIn groepsdiscussies!

Ga ik me nu overal uitschrijven? Ga ik alle mails van LinkedIn groepen uitzetten? Of ga ik als de eeuwige Dona Quichota weer op een paard zitten en tegen molens vechten?
Dat laatste dus.

Ik erger me aan het onjuist gebruik van het discussie forum door mensen in LinkedIn groepen.
Het starten van een discussie op een Social Media platform, zo zie ik LinkedIn nog steeds, heeft een doel. Het doel is….hulp vragen, kennis delen en een discussie op gang brengen.
Natuurlijk past de discussie bij het thema van de LinkedIn groep en de doelgroep van de leden.
Het is echt NIET de bedoeling dat je daar met whitepapers van jouw hand, reclame boodschappen van nieuwe producten en de altijd en eeuwige #eikelpoetserij kijk eens hoe goed ik ben, jezelf in de schijnwerpers zet.
Ik weet het, het is onbegonnen werk, maar gezien mijn drive om iedereen mediawijzer te maken doe ik het toch weer.
Vanaf nu bezondig ik me aan TEGENSPAM enkel en alleen om SPAMMERS op te voeden.

Op elke discussie waar ik in mijn mail bericht van krijg en waar ik (persoonlijk) vind dat een discussie gebruikt wordt om reclame te maken ga ik onderstaande tekst plakken:

Ik ga toch even reageren, niet op inhoud maar op het feit dat er een discussie gestart wordt in deze groep die hier wat mij betreft niet thuishoort. Volgens mij is dit een reclameboodschap en oneigenlijk gebruik van de discussie mogelijkheid. Wat is de discussie vraag? Waarover gaan wij het met elkaar hebben? Ik heb niet op Spam melden gedrukt want ik denk dat we ook van en met elkaar kunnen leren door goed gebruik van een discussie forum in een LinkedIn groep.

(bovenstaande tekst mag vrijelijk gekopieerd, aangepast en geplakt worden).

Voor de beheerders van LinkedIn groepen misschien niet leuk, maar tegelijkertijd een tip. Als je een beheerder van een linkedin groep bent, bedenk eens of deze groep wel actief is, nog zin heeft, nog leeft.
Als dat niet zo is….dan is de groep stoppen ook een optie.
Als dat wel zo is, dan moet je echt beheer plegen en soms corrigeren.

Voor nu, het eerste TEGENSPAM slachtoffer keek net op mijn LinkedIn profiel….hij helpt ondernemers resultaat te boeken, jammer heb ik even een kans gemist.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters