Sociaal kapitaal

Ongeveer 20% van mijn tijd investeer ik in Sociaal Kapitaal.
Niet alles wat ik doe is in geld uit te drukken. Sterker nog,  ik wil daar geen financiële waarde aan verbinden.
Dat betekent dat ik dingen doe omdat ik de kennis, ervaring en het netwerk dat ik heb, deel en anderen wil helpen.

Soms help ik met een website, soms geef ik een workshop (bijvoorbeeld bij de Broekriem), soms geef ik een presentatie en soms zijn er gewoon mooie ONT-moetingen.

Wayne Baker beschrijft Sociaal Kapitaal als volgt:

“Sociaal kapitaal verwijst naar de hulpmiddelen waar men over beschikt via en door middel van persoonlijke en zakelijke netwerken. Deze hulpmiddelen omvatten informatie, ideeën, tips over mogelijke transacties, zakelijke kansen, geldkapitaal, macht en invloed, morele steun, goodwill zelfs, vertrouwen en samenwerking.
‘Kapitaal’ benadrukt dat sociaal kapitaal, net als menselijk kapitaal of financieel kapitaal, productief is: het stelt ons in staat waarde te creëren, dingen gedaan te krijgen, onze doelen te bereiken.

Wat ik nog wel lastig vind vanuit die ‘netwerkgedachte’ is de wederkerigheid.

Die is nog niet helemaal tot bloei gekomen. Wat krijg ik ervoor terug?

Aanbod

In 2020 wil ik graag een kleine goede doelen stichting of een startend ondernemer helpen. Een website, communicatieplan of samen eens kijken of het slimmer kan? Heb je een idee of hulpvraag?

Leesvoer

Bloggen doe ik niet meer op deze website, maar wel op Karinblogt.nl Daar staan ook (binnenkort) de links naar leesvoer, downloads en weggevers.

Verlanglijst

Waardebepaling vooraf. Kijk eens op mijn verlanglijstje, wie weet kunnen we elkaar van dienst zijn met een (bijna) gesloten beurs.

Scroll naar boven