Sociaal Kapitaal zat!

Ergens mopperde ik over die dure kopjes koffie die ik her en der mocht drinken en waar ik zelf eigenlijk niets aan overhield. Natuurlijk, bijpraten is mooi maar voor zakelijke zaken niet altijd even slim en zinvol.
Nu hoeven niet al mijn dagen uit zinvolle activiteiten te bestaan maar nadenken over JA of NEE zegen tegen verzoeken is iets wat ik de afgelopen maanden wel regelmatig gedaan heb.

Vorige week was ik bij het afsluitende event in Seats2meet in Utrecht en maakte ik kennis met De Broekriem . Dit is een community die zich inzet om als werkzoekende op een frisse manier creatief te zoeken naar werk.
Eigenlijk een soort hippe concurrent van het UWV. Prachtig vind ik dat er in plaats van “inschrijfgeld” om lid te worden van de community er “uitschrijfgeld (75 euro) gevraagd wordt.
Wanneer je een baan gevonden hebt, betaal je dat pas.

Op uitnodiging van hen heb ik een “netwerk” gesprek gevoerd met iemand die twijfelt over wel of niet starten met een eigen bedrijf. Niet dat ik de wijsheid in pacht heb, maar praten met elkaar levert altijd wel ideetjes op.
Vervolgens heb ik spontaan aangeboden om wanneer daar behoeft aan is, workshops “solliciteren en sociale media”, te geven. Want ik geloof echt in de kracht van online netwerken als je op zoek bent naar werk.
Ook hier ben ik niet de goeroe of de expert maar een ervaringsdeskundige en weet wat wel en wat niet werkt. Ik heb niet de ambitie om er eventmanager te worden maar een losse activiteit af en toe is goed te doen.

social-capital-300x255

Naar aanleiding van die ontmoeting heb ik besloten om een dagdeel per week te besteden aan zulke activiteiten. Natuurlijk zou ik dat het liefst in relatie tot onderwijs doen, maar ik vrees dat dan het hek van de dam is, want daar moet altijd alles voor niets.
Natuurlijk ga ik geen tuintjes harken of voedsel verzamelen en uitdelen, dat is niet mijn ding.

Het moet met Sociale Media of internet te maken hebben.
Ooit verzorgde ik trainingen Internet voor senioren in een buurthuis en vorig jaar heb ik een Ronald McDonald huis geholpen met de Facebook pagina en Twitter.
Ik denk dat er nog veel meer organisaties zijn die vanuit die vast wel een handje hulp kunnen gebruiken.

Bij deze dus het aanbod!

 

1 gedachte over “Sociaal Kapitaal zat!

  1. mooi, Karin,

    Zelf heb ik in Nijmegen een cursus prezi, en hoe ‘verkoop’ je jezelf via een prezi op sociale media w.o. LinkedIn

    Hans steeman

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters