Over jouw persoonsgegevens bij KarinWinters.nl

Beste bezoeker,

Mijn naam is Karin Winters en ik ben de eigenaar van Karin Winters Training. Jouw privacy is een groot goed daarom wil ik hier graag delen hoe ik met jouw persoonsgegevens omga.

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je leest een blog over een bepaald onderwerp of hebt gezocht naar een bepaald product en je krijgt op elke site advertenties te zien met dat specifieke product of producten gerelateerd aan dat onderwerp van de blog. Of je meldt je aan voor een leuke actie of een nieuwsbrief. Helaas ben je verplicht om je telefoonnummer achter te laten. Een week later hangt er een vriendelijke dame of heer van een callcenter aan de lijn met een aanbieding waarop je helemaal niet zit te wachten. Je persoonsgegevens zijn met derden gedeeld. Ik vind dat zeer irritant en daarom werkt Karin Winters niet mee aan dit soort praktijken.

Europese privacywetgeving GDPR / AVG
De regels over het verzamelen en bewaren van persoonsgegevens, het zogenaamde verwerken, gaan per 25 mei 2018 veranderen. Dan wordt namelijk in de hele Europese Unie een nieuwe privacywetgeving van kracht: de General Data Protection Regulation. Deze Europese verordening is geborgd in Nederlandse wetgeving, deze heet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hierdoor krijgen jij en ik meer rechten als het gaat om de verwerking van onze persoonsgegevens. Omdat Karin Winters Training ook persoonsgegevens verwerkt, was dit een mooie aanleiding om mijn eigen privacyverklaring nog eens onder de loep te nemen, en die daar waar nodig verder aan te scherpen.

Rechten voor de Betrokkene (personen zoals jij en ik)
De Europese AVG vervangt de nationale Wet Bescherming Persoonsgegevens. De AVG versterkt de privacy-rechten van personen en breidt deze verder uit. Betrokkenen houden bijvoorbeeld compleet eigenaarschap over hun gegevens. Wil een organisatie privacygevoelige gegevens van jou verzamelen, opslaan en gebruiken? Dan moet het daarvoor expliciet toestemming van jou hebben of moet er sprake zijn van een wettelijke verplichting of moet de organisatie een gerechtvaardigd belang hebben om persoonsgegevens te verwerken.

De AVG regelt ook dat je het recht hebt om je eigen gegevens op te vragen bij een organisatie. Die mag je dan meenemen en overdragen aan een andere organisatie. Verder kun je op verzoek ‘vergeten’ worden. Dat wil zeggen dat een organisatie al jouw gegevens uit zijn database moet halen. Wordt er niet aan jouw verzoek voldaan of wordt er toch onzorgvuldig omgesprongen met jouw persoonsgegevens? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens, die de plicht heeft om jouw klacht in behandeling te nemen.

Dat is natuurlijk mooi geschreven en bedacht maar welke persoonsgegevens van mij verwerkt Karin Winters Training nou concreet?

Bezoekers van karinwinters.nl

Cookies

Ik ben benieuwd naar het aantal bezoekers van de website, waar ze vandaan komen en welke blogposts zij dan lezen. Ik ben zeker niet geïnteresseerd  in welke andere websites je bezoekt. Om de geanonimiseerde statistieken over de bezoeken aan de website te maken, gebruik ik cookies, zogenaamde id- en sessiecookies. Daarbij wordt zo min mogelijk inbreuk gemaakt op de privacy van de bezoekers.

Karin Winters Training maakt daarom gebruik van open source software Matomo, daarin worden de laatste 2 bytes van het IP-adres van de bezoeker gemaskeerd en bezoekerslogs ouder dan een jaar worden automatisch verwijderd. De anonieme statistieken wordt bewaard op een server van Privac, die in de Europese Unie staat en door Privac wordt beheerd.

Tot slot respecteer ik jouw “Do Not Track”-headers, sterker nog ik moedig je aan om deze instelling te gebruiken in jouw browser. Natuurlijk kun je ook een cookie-blocker gebruiken of een goede VPN-provider gebruiken.

Reacties op blogs

Ik bied je de mogelijkheid om te reageren op blogs op de website. Daar zijn wel voorwaarden aan gebonden:

  • Reacties moeten gerelateerd zijn aan de blogpost, mogen geen reclame bevatten en zijn niet geschreven om personen bewust te kwetsen. Daarvoor verwijs ik je naar andere plekken op het Internet.
  • Als je een reactie geeft bij een blogpost dan wordt jouw naam daarbij gepubliceerd oftewel anoniem reageren kan op deze website niet.
  • Om misbruik te voorkomen en om in dat geval te kunnen voldoen aan een eventuele wettelijke verplichtingen vraag ik je ook om jouw emailadres op te geven en wordt het volledige IP-adres opgeslagen.
  • Het opgegeven emailadres wordt niet gebruikt voor ander doeleinden.
  • Ik behoud me het recht voor om kwetsende reacties, reacties die ik als commercieel of spam beoordeel te verwijderen.
  • Mocht jij willen dat ik een reactie van jou verwijder van de website dan kun je daar een verzoek voor indienen. Ik zorg dan dat dit zo spoedig mogelijk gebeurt.

Opdrachtgevers en relaties van Karin Winters

Zoals elke ondernemer ben ik verplicht om een gedegen administratie te voeren. De belastingdienst stelt eisen aan deze administratie. Zo moet ik naast financiële gegevens ook enkele persoonsgegevens van opdrachtgevers en relaties vastleggen. Voor deze administratie geldt dat ik deze minimaal 7 jaar dien te bewaren. De persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden tenzij daarvoor een wettelijke verplichting geldt, bijvoorbeeld bij een controle van de administratie door de belastingdienst.

Samengevat:

Jouw persoonsgegevens bij Karin Winters Training zijn in goede handen!

Voor opmerkingen, vragen omtrent deze privacyverklaring of verzoeken in het kader van de AVG, kun je mij altijd benaderen op ikben@karinwinters.nl
of via het contactformulier

Maart 2018

Karin Winters

Karin Winters Training
Oosterweg 38
7927 TG Alteveer
06-20664944
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30240429

Karin Winters