Mijlpalen: Ik ben mijn droom aan het najagen

Deze week ontving ik van Ideefje de mijlpaalkaarten. Mijlpaalkaarten zijn kaarten die je kunt gebruiken om je trotse momenten te delen. Ze zijn ontwikkeld door Eefje en Anke (vormgever).
Mijn idee bij de kaarten is om niet alleen de mooie maar soms ook de minder mooie momenten te delen als onderwijsondernemer. 

Waarom?
Vorige week zaterdag was er Tekst met Taart en ik werd daar weer extra geattendeerd op het feit dat ik mijn verhaal nog niet goed op orde heb. Wat wil ik nu en waar wil ik de focus leggen. Tegelijkertijd realiseerde ik me deze week dat ik ook nog steeds te weinig gedaan heb aan mijn website, mijn beeldmerk/logo en aan het zakelijk bloggen. Over mijn acquireren zal ik het maar helemaal niet hebben.

Want?
Vorige week had ik een sollicitatiegesprek. Ja, voor een fulltime baan. Het gesprek ging prima maar achteraf kwam ik er achter dat ik geen baan zocht.
Ik vroeg me steeds af:

  • ga je nu solliciteren omdat je je zorgen maakt om je inkomen?
  • wil je die keuzevrijheid die je nu hebt kwijt?
  • wil je  weer alle dagen naar dezelfde werkplek?

Maar eigenlijk dacht ik ook: je kunt veel beter en toon eens meer lef!
Zet eens een stap omhoog in plaats van de veilige ‘dat kan ik al houding’!

De knop is om
Toen we zaterdag met de ondernemersvrouwen aan de slag waren, is er een knop omgegaan.

Ik ben een ondernemer en moet me ook zo gaan gedragen!

De eerste stap was mijn aanmelding bij Vrouwelijke Ondernemers Leidsche Rijn (VOL). Daar ben ik deze week telefonisch aan de tand gevoeld door de ballotage commissie. Ik ga ervan uit dat ik ook daar als ondernemer gezien wordt en er een positieve reactie komt.

De tweede stap die ik nu zet is om meer te gaan bloggen over mijn ondernemerschap, de keuzes die ik maak en waar mijn de focus ligt.
Op die manier werk ik aan “mijn verhaal”. Wat verkoop ik?


Successen delen

Hoewel nog niet 100% in orde (ik moet nog wat schaven aan kleine foutjes) heb ik deze week de leerlijn solliciteren opgeleverd. In november vorig jaar is er (onder voorbehoud want er moet nog een jury naar kijken) een micro krediet toegekend door mediawijzer.net en op 1 juni moest er geleverd worden. In zowel wikiwijs als op een eigen website staat de leerlijn Mediawijs Solliciteren klaar om door iedereen gebruikt te worden. Gratis en voor niets.

Het bordspel Spelender(media)wijs is door van Buurt ICT omarmd omdat zij in de keuzemodule ict vaardig een module mediavaardig (mediawijs) hebben opgenomen. Ik schrijf de keuzemodule en de afnemers krijgen het bordspel, met de daarbij ontwikkelde online vraag/antwoord kaarten. (Dank  aan Dennis van Vormtaal).

Dromen najagen

  • Samen met Pauline Maas mag ik aan de slag met een workshop Gamifaction/Coding.
  • Marielle van Rijn heeft een prachtige tool mediaprofiel ontwikkeld, daar hebben we samen te gekke plannen bij om het nog mooier te maken.
  • Ik ben betrokken bij MyCareer van NIMA.
  • natuurlijk ben ik ook komend schooljaar weer hoofdredacteur van Vives Magazine.

Ik ben dus dromen aan het najagen!
#maakhetverschilmetjesucces

Noot: ik had een foto gemaakt van de kaart, maar die plaats ik niet i.v.m. copyrights van tekst en design.
nu nog even bedenken hoe ik dat ga oplossen.

1 gedachte over “Mijlpalen: Ik ben mijn droom aan het najagen

  1. Mooi! Ik bewonder je lef! Het is geen gemakkelijk pad, maar je doet het wel! Ik doe het je niet na! Trots op je!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters