Met een klein beetje hulp starten

Niet omdat ik er geen geloof in heb, kansen genoeg…..maar omdat ik denk dat het een steuntje in de rug is. Na een verplichte bijeenkomst bij het UWV, starten met je eigen bedrijf, kwam ik erachter dat er best leuke kanten zitten aan het UWV.
Sinds kort kun je met behoud van een stukje uitkering en ondersteuning, je eigen bedrijf starten. Natuurlijk had ik dat op papier al gedaan en ben ik al fors aan de slag met praten en offreren, maar toch. Voordat er werkelijk geld binnenkomt is het even sappelen en keuzes maken.

Wanneer je de spullen een beetje op orde hebt (kvk, btw, ondernemingsplan, verzekeringen) mag je na een oriëntatiefase proberen om in 26 weken je bedrijf op de kaart te krijgen.
Je ontvangt nog een deel van de WW uitkering (-/- 29%) en bent vrijgesteld van de 4 activiteiten per maand om aan werk te komen.
De verzekering is geregeld en je hebt een terugval optie. Als het echt niet lukt kun je de handdoek in de ring werpen en weer aansluiten in de rij werkelozen.
schoorsteen
Ik ga er gebruik van maken omdat ik vind dat het een verworven recht is en omdat ik vind dat ik dan pas echt bewuste keuzes kan maken.
De schoorsteen moet roken, maar dan wel met kwalitatief goede brandstof, want wanneer de angst om niets te verdienen te groot is, val je volgens mij in de valkuil van, ik doe alles voor een paar grijpstuivers.

Nu kan ik gewoon doorgaan op de ingeslagen weg, met wat ademruimte als het allemaal wat langer duurt. Ook staan mijn tarieven nu niet onder druk om te halen wat er te halen valt.

Wie een expert inhuurt, betaalt daar ook voor, blijft mijn motto!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters