Mediawijzer.net stimuleringsregeling

Zojuist heb ik op het nippertje een stimuleringsaanvraag bij Mediawijzer.net
indiend om het door mij gemaakte fysieke spelconcept Spelender(media)wijs in productie te laten nemen.
Het had natuurlijk de kers op mijn afstuderen in de master leren en innoveren moeten worden, maar de aanvraagdatum en mijn afstuderen liggen nu even te ver uit elkaar.

Een duiveltje in mijn hoofd zegt echter…kijk of je even mooi bewijsmateriaal aan het verzamelen bent voor je portfolio. Deze blogpost dient dus 2 doelen en daarbij heb ik jouw hulp nodig.

Doel 1: Portfoliobewijzen verzamelen voor het thema Ontwerpen voor Leren.
Ik heb een bordspel Spelender(media)wijs ontwikkeld met als doel het bewustzijn van leraren rondom hun eigen mediawijsheid te vergroten. Het herschrijven en aanpassen van het onderzoeksverslag is in volle gang. De concepten gamification,  leren van een bordspel en mediawijsheid komen daarin aan de orde.
Daarnaast moet ik in een portfolio aantonen dat ik op verschillende thema’s het masterniveau behaald heb en dat geldt ook voor het thema Ontwerpen voor leren.
De competentie bij dat thema als  wordt als volgt omschreven: “Het bijdragen aan de professionele ontwikkeling van het onderwijs, leren instructie, training of human development als een organisch activiteitsysteem van voortdurend zoeken naar verbetering van het primaire proces: leren en instructie/begeleiding.”

Wanneer de aanvraag gehonoreerd wordt heb ik wat mij  betreft een volledig cyclisch proces doorlopen. Daarbij heb ik in de ontwerpfase maar ook nu in de (gewenste) productiefase van het bordspel gebruik gemaakt van het ADDIE model. Ik heb dat door zoals door Marcel de Leeuwe hier beschreef  Agile gedaan. Het ontwerpen, het maken van een prototype, het spelen, het onderzoeken, het analyseren maar ook de interview fase en nu het vervolg (productie) was een iteratief proces.

addie marcel de leeuweBron: Leerbeleving

De deelnemers aan het spel in de onderzoeksfase hebben direct na het spelen maar ook in de interviews een aantal suggesties gedaan en wensen geuit voor wat betreft verbeteringen en aanpassingen. Deze suggesties worden in de thesis opgenomen in de aanbevelingen en ook direct door mij doorgevoerd in het bordspel als de aanvraag door mediawijzer.net gehonoreerd wordt.

Doel 2: Uit de projectaanvraag: Waarom is het volgens anderen absoluut van belang dat uw project gerealiseerd wordt?

“Laat een tot drie personen (met naam en toenaam) aan het woord van buiten de projectgroep (bijvoorbeeld: personen uit de potentiële doelgroep, afnemers, het werkveld, experts, jongeren, etc.)”

Mijn bedoeling is, de verbetersuggesties van de deelnemers aan mijn onderzoek te verwerken en het spel te laten maken (vergezeld van de website om te spieken en up to date houden van casussen).
Als zelfstandig ondernemer is het voor mij nog niet haalbaar om dat allemaal zelf te financieren dus mag Mediawijzer.net er na de eerste productie  mee doen wat ze willen. (leuk kerstpakket vullinkje toch?)

Waarom is het volgens jou absoluut van belang dat het uitgeven van het bordspel Spelender(media)wijs gerealiseerd wordt?
En als je toch in de reactiemodus zit….hier zijn er ook 3 nodig: onderzoek naar het leren van bloggen

 

4 gedachten over “Mediawijzer.net stimuleringsregeling

  1. Mediawijsheid is een essentiële bekwaamheid binnen de postindustriële netwerksamenleving. Helaas vinden veel mensen dat niet vanzelfsprekend. Verder weten we dat gamification, indien verstandig toegepast, kan bijdragen aan effectief onderwijs, opleiden en leren. Wat zou het mooi zijn als docenten bewust kunnen worden van het belang van mediawijsheid, en de kracht van gamification al doende kunnen ervaren. Spelender(media)wijs is juist dáár op gericht.

  2. Bewustzijn op het gebied van mediawijsheid is van groot belang. Maar niet vanzelfsprekend. Voor jongeren/ kinderen belangrijk dat is worden onderwezen. Maar heel veel docenten zijn op dit moment niet mediawijs. En via dit spel kunnen ze op een laag drempelige manier de kennis opdoen en zo doende onderwijzen.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters