Lichtpuntjes #fotoadvent

Elke morgen zie ik de opdracht van Else voor #fotoadvent voorbij komen in de mail.
Telkens denk ik…oh ja…daar ga ik iets mee doen.
Maar helaas, ik kom er gewoon niet aan toe…deze week…en volgende week…en… en…

Natuurlijk maak ik bakken foto’s, maar ik wil juist DE foto’s maken en nadenken over de goede foto. Gelukkig is advent 28 dagen en kan ik, als ik even niet achter mijn eigen staart aanhol, ook even wat inhalen.

De tweede opdracht bij #fotoadvent is eigenlijk belangrijker. Gewoon geven en goede dingen doen. De goede dingen anders doen.
Voor mij is het ook eens stilstaan bij wat je voor anderen doet en wat anderen voor jou doen.
Wie goed doet, die goed ontmoet!

Ik heb maar 1 foto….waarvan ik niet weet bij welke dag die hoort.
De verlichting van de decembermaand.

davBij deze maak ik gelijk even een inhaalslag van de eerste week van advent waarin ik even terugkijk op de geef- en doe dingen. Let wel, ik doe dat niet om geschouderklopt te worden, maar wel om anderen te laten zien hoe makkelijk het is om af en toe aan anderen te denken.
Ik doe het ook om te laten zien dat ondernemers lang niet altijd rekeningen sturen omdat er werk verricht is voor opdrachtgevers.
Ja ja ik weet het…dom dom dom…maar ook, delen van kennis hoeft niet altijd geld op te leveren (of te kosten).

Maandag: dochterlief zit al een week zonder centrale verwarming en de stoppen schieten er ook af en toe uit. Ik ga vanaf half 2 in een huis van 12 graden zitten wachten op de monteur.
Omdat ik niet echt lekker kan werken, klim ik op de zolder en duik in de berging, zodat mijn dochter bij thuiskomst (in een warm huis) een beetje Kerstsfeer heeft.
De CV is gemaakt. Het laatste woord over voorrijdkosten, de kosten van een printplaatje (250 euro) en het feit dat iemand 5 dagen geen verwarming heeft is nog niet gesproken.
Dat gaan we dus niet doen…..geen service…geen geld!
Dinsdag: mijn magere Kiva storting is een beetje opgehoogd…ik had nog meer willen schenken maar ik wil kansrijke projecten steunen. Dus reserveer ik liever voor volgend jaar
Woensdag: wat een succes …het minisymposium van mijn keukentafellief. Vanaf september was ik al aan het organiseren, uitnodigen en stiekeme zijpaadjes aan het bewandelen.
Prachtig was het!!
Donderdag: De Broekriem organiseert een actie voor het Glazen huis. Ik heb niets met dat Glazen huis, maar wel met de Broekriem. Dus ga ik 19 december een workshop mediawijs solliciteren geven.
Vrijdag: We hebben een kerstboom gekocht en deze “opgetuigd”. Ik merk dat ik behoefte heb aan “ontspullen”. We hebben echt onbeschoft veel kerstballen en kerstspullen.
Vandaag heb ik dat geschift en in andere dozen gestopt. Mijn keukentafellief gaat morgen voor 2 kerstbomen aan versieringen wegbrengen naar het klooster van zuster Lucia. Daar worden mensen die echt in nood zitten opgevangen. We doen er natuurlijk wat geld bij om een echte boom te kunnen kopen.

Kleine zaken….kleine moeite
De zegels die ik bij de Plus krijg, plak ik in het boekje en volle boekjes zijn voor de voedselbank.
Telefoontjes of mails met de strekking: Ken jij iemand of mag ik eens iets tegen je aanhangen heb ik beantwoord en de meeste mensen hebt ik op weg geholpen.
Ik heb een paar teksten geschreven voor schoolgidsen.
Ik heb mensen aan elkaar verbonden via Twitter, LinkedIN en Facebook.

Het kost allemaal niks
Dank dus aan Else Kramer en de adventskalender…want zij zet het allemaal in gang.

Oh en een touwtje uit de brievenbus ga ik dus niet doen….want helaas barst het van de mensen die niet begrijpen hoe delen werkt.

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters