#Kommaarop, rangen en standen allergie

Vanaf vandaag ga ik hier proberen mee te doen met #kommaarop waar ik een antwoord geef op een vraag die hier gesteld wordt. Omdat dit initiatief vanuit twee ondernemende vrouwen gestart is, wordt dit dus op mijn zakelijke weblog de antwoordplaats.

Nou ben ik van mezelf niet zo’n wat kan ik goed, daar moet je mij voor vragen en ik ben de beste…type. (ik gebruik niet voor niets regelmatig de term #eikelpoetser).
Er blijft een onzeker angstduiveltje opspelen als ik mezelf hoor zeggen waar ik goed in ben. Daar moet ik dus nog op oefenen.

mensMijn allerbeste eigenschap is dat ik een mensenmens ben. Ik zag wel bij het Googlen naar het woord dat het heel hoog op de “lulkoekbingolijst” staat, dat is dan wel weer jammer.
Van huis uit kom ik uit een ondernemersgezin, de wasserij, waar ik heel veel avonden en schoolvakanties (vanaf mijn 10e) aan het werk was op de plekken waar de handen nodig waren. Hoezo de dochter van de baas?
Niks ervan, rangen en standen daar was ik toen en ben ik nu nog steeds wars van.

Iedereen wordt bloot geboren en gaat bloot dood en in de tussentijd zijn het alleen uiterlijke kenmerken die het verschil maken.

Vaak gebruik ik het voorbeeld van de conciërge en receptionist(e) versus de hoogste baas. Wie helpen mij als ik de weg kwijt ben in het gebouw, een lekker band heb, een vraag heb over wat en waar? Juist de conciërge en de receptionist(e)!
Ik kan me dan ook heel boos maken over mensen die de moeite niet nemen om hen te groeten of een commanderende toon aanslaan.

Juist vanwege mijn mensenmens zijn heb ik direct een slechte eigenschap te pakken, mijn intuïtie. Als mens en als privé persoon is dat geen enkel probleem, maar zakelijk moet ik die soms even uitzetten. Opdrachten van directieve opgeblazen kikkers zijn namelijk ook opdrachten en geld is geld….of toch niet?
Nee, toch niet…..als mensenmens spreek ik namelijk ook de taal van mensen waar ik mee te maken heb en loop ik het vuur uit mijn sloffen voor hen.
Kom echter niet met de wijzende vinger en het woord MOET aan…..dan had ik ook wel onder een baasje kunnen blijven werken. Samenwerken om beiden beter te worden, iets beters te maken en om anderen beter te maken….dat is voor mij het meest belangrijk.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters