Bloggersbootcamp 3: Op welk moment dacht je: Ik pak nu door! Het is nu of nooit!

Teruggekomen van vakantie bleef het schuldgevoel knagen, als je ergens aan begint moet je het ook afmaken. Dat geldt ook voor deze Bloggersbootcamp.

Er zijn een paar momenten waar ik over zou kunnen schrijven als het gaat om doorpakken.
Studeren en Ondernemerschap.
Dat zijn positieve dingen en ik heb (met de vakantie nog in mijn hoofd) me weer voorgenomen om van leuke en goede dingen uit te gaan in plaats van negativiteit.

Studeren
Het behalen van mijn Master diploma in december 2015 is gevoelsmatig al heel lang geleden, maar toch zijn er tijdens die studie een aantal doorpak momenten geweest.
Ik ben daar eigenlijk nog steeds wel trots op. Hoe vaak ik daar het bijltje niet bij hebben willen neergooien is niet op een hand te tellen.
Heb ik er iets aan gehad?
Nou eigenlijk niet heel erg veel, een soort afsluiten en bewijzen van mezelf dat ik masterniveau aankon.

Het ondernemerschap
Daar heb ik eigenlijk dit jaar tijdens de workshop Tekst met Taart pas echt voor mezelf de knoop doorgehakt. Ik ben een ondernemer en geen werknemer meer.

  • Dat betekent dat ik voor lief neem dat het soms even tegen kan zitten qua opdrachten.
  • Dat betekent dat ik niet meer aan mijn CV ga zitten sleutelen om bij een angstig moment toch weer een sollicitatie de deur uit te doen.
  • Dat besluit heeft ook tot gevolg gehad dat ik toch eens goede keuzes moet maken en moet investeren in een logo, mijn website en visitekaartjes. Ik stelde dat steeds uit en daaruit bleek eigenlijk dat ik nog op de bange kant van ondernemer zijn zat.
  • Ik ben lid geworden van de Ondernemersvereniging hier in Leidsche Rijn (na ballotage).
  • Ik meer offline netwerken met andere ondernemers, want dat is een van de dingen die ik lastig vind…dat in je eentje modderen.

Ik pak dus vanaf nu DOOR als Karin Winters Training, misschien dat ik zelfs eens ga nadenken over een andere meer de lading dekkender bedrijfsnaam. Wat vind jij?
In het doorpakken zit ook mijn voornemen om naast onderwijs eens te zien wat de wereld mij nog meer te bieden heeft, of wat ik de wereld kan bieden. Is dat een goed idee?
Schrijven? Onderzoeken? Een boek? Scholing volgen? Anderen helpen?

Afijn ik ben er weer en ga in elk geval vaker bloggen op deze website, want daar word ik blij van!

Bloggersbootcamp is een initiatief van Karin Ramaker 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Karin Winters