30 mei 2019: Perspectieven

Herken je dat (vrouwen) als je zwanger bent…dan zie je alleen maar zwangere vrouwen?
Of als je een nieuwe auto hebt, dat je ineens alleen maar blauwe Twingo’s ziet rijden.

Zo lees ik mijn Twittertijdlijn deze dagen.
Ineens vallen tweets over ziek en zeer me veel meer op. Natuurlijk is het bekendste voorbeeld dat van Hans Nijhof, die tot zijn dood tweets deelde over zijn ziekte. Maar ik had vooral bewondering voor zijn levenslust en de liefde voor zijn vrouw Karolien.
Ineens stoor ik me aan mensen die dagen lang zeuren over een ingegroeide teennagel ofzo….tsss je moest eens weten.
In de mail is dat hetzelfde trouwens. Futiliteiten en neuzelen om dingen waarvan de ander het blijkbaar heel belangrijk vindt.  Ik denk nu steeds…schei uit er zijn ergere dingen in de wereld.

Dat dus….

Humor als wapen
Hier thuis proberen we vooral met humor de eerste schok te verlichten. Bij de pakken neer gaan zitten of gaan sippen heeft geen enkele zin.
We hebben in de flauwe momenten inmiddels wel een mooie serie slogans bedacht. We gingen zelfs zo ver dat we even brood zagen in een kledinglijn. T-shirts met opdruk.

Versla je tumor met humor

Dagje polikliniek
Gelukkig werkt het ziekenhuis mee, want Paul is gebeld door het UMCG met een aanbieding om een polikliniekdag te komen ondergaan.
Op 6 juni vanaf 8.10 uur gaan we het UMC in Groningen verkennen en zullen waarschijnlijk alle hoekjes en gaatjes gaan zien. Nog geen scans op die dag, maar waarschijnlijk wel al een gesprek met het behandelteam specialisten.

Alle gekheid op een stokje…we gaan weer een spannende week in.
(en vanaf vandaag is reageren op een bericht hieronder ook mogelijk)

7 reacties op “30 mei 2019: Perspectieven”

 1. Wilfred Rubens

  Veel sterkte komende week. Ik heb overigens geen idee hoe ik hiermee zou omgaan. Met humor, depressief worden. Echt geen idee.

 2. Niet te lang over nadenken Wilfred, je kunt je er namelijk niet op voorbereiden. ‘Komt tijd, komt raad’ is in dezen wel passend. Enige ervaring helpt wel :)}

 3. Dag lieve Karin en Paul liefs en sterkte! Niemand weet hoe je dit moet doen, jullie delen jullie manier en dat is top omdat het kracht geeft te horen hoe anderen het doen.

 4. karinwinters

  @Eef jij weet als geen ander hoe ingewikkeld het is….we slaan ons er gewoon doorheen…makkie
  ook hier geldt: elke dag een beetje beter 🙂

 5. Veel sterkte de komende week! Ik zou echt een ontzettende dijenkletser willen delen maar ik kom er nog even niet op! Ik kom er op terug!!

 6. karinwinters

  @Rhea …..daar hou ik je aan. Ik heb vanaf nu een tegoedbon dijenkletser en mag deze inruilen op elk willekeurig moment 🙂

 7. Heel veel sterkte lieve Karin en Paul! Ik hoop dat de humor jullie blijft helpen. 1 dag tegelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top